Пред журналистите в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на парламентарната група

...
Пред журналистите в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на парламентарната група
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Не съм чувал управляваща партия в света да не иска да влиза в НС

Пред публицистите в коридорите на Народното заседание съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на ПП-ДБ Кирил Петков разгласи, че парламентарната група на ПП-ДБ няма да влезе в пленарната зала, тъй като ясно са предизвестили, че нещата, които се случват през последните дни, са неприемливи. По думите му ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " са прикрито болшинство. От втората политическа мощ показаха като мотив и точките от дневния ред, свързани с избирането на шеф на Българската национална банка (БНБ), ръководител на Сметната палата и шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). "

" Аз не съм чувал ръководеща партия по света да не желае да влиза в Народното събрание. На брифинга се изрекоха тези страшни хора Кирил Петков и Христо Иванов. Аз персонално доста се изплаших и разбрах, че има нещо доста по-страшно от това да си злобен - това да си малоумен... ", прибавя Трифонов.



Днес Народното събрание одобри процедурните правила за предложение на претенденти и за избор на шеф на Българска народна банка, на ръководител на Сметната палата и на шеф на НЗОК. По-късно в началото гласуваният период за номинации за шеф на Българска народна банка беше продължен от седем на 14 дни. Предложението за смяна в признатото по-рано решение беше направено от Бойко Борисов и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР